Ceviz fidanı dikimi öncesi, ilk sene kök gelişimini güçlendirmek için açılan fidan çukurlarının en dibine 250 gram triple süper fosfat ve 250 gr potasyum sülfatla 4-5 kürek toprak atılarak karıştırılır.
Yeni dikilen ceviz fidanlarının gelişimi için yapılan gübreleme çok önemlidir. Düzenli gübreleme yapılmazsa bu fidanların gelişimini ve meyve dökümünü ciddi şekilde etkiler.
Fidan üreticilerinin yapması gereken fosforla, borla, çinkoyla, organik gübrelerle, potasyumla toprağı desteklemektir. Düzenlenen sulama ve gübreleme programıyla bahçe uygulamasını devam ettirmeniz gerekiyor ki ağaçlar zamanında meyveye yatsın, zamanında kendisine gerektiği kadar dal ve yaprak oluştursun.
Gübrelerin Uygulanma Zamanı ve Şekli
Gübreleme işlemi yapılırken önemli olan ceviz fidanın ihtiyacı olduğu zaman gerekli olan besin maddesini ve ortamı sağlamaktır. Gübrenin erken veya geç verilmesi halinde gübreden alınması beklenen fayda büyük oranda azalmaktadır.
Verilecek gübrelerin şekilleri ve zamanları hakkında bir genelleme yapmak mümkün değildir. Bu sebeple kullanılacak gübre çok iyi bilinmeli, uygulanma zamanı ve şekli o gübrenin cinsine göre belirlenmelidir.
Bir Cevap Yazın